Hantaran kek cawan

Assalamualaikum...
Lamanya tak berkomunikasi di alam maya ini. 3 minggu sibuk yang amat dengan tugas-tugas rasmi yang mesti diselesaikan dalam tempoh yang ditetapkan. Alhamdulillah...Allah mengurniakan kesihatan yang baik sepanjang tempoh tersebut walaupun dalam keadaan cuaca yang tidak menentu. Lazimnya cuaca sebegini yang boleh menyebabkan kita mudah demam, selesema dan batuk ditambah lagi dengan buah rambutan dan durian. Sehingga kini, Malaysia terutamanya di pantai timur masih mengalami banjir. Di Kelantan dan Pahang, ada penduduk yang terpaksa dipindahkan akibat banjir. Kali ini banjir berlaku lagi kerana musim tengkujuh serentak dengan air pasang besar atau perbani. Oleh sebab itu, kawasan petempatan berhampiran pantai akan mudah dinaiki air. Bagaimana berlaku air pasang surut dan air pasang besar ini? Jom tonton video ini dulu...
Begitulah agungnya ciptaan Allah yang menjadikan matahari dan bulan untuk kebaikan manusia. Selain memberikan cahaya untuk kehidupan manusia, haiwan dan tumbuh-tumbuhan, bulan juga menyebabkan kejadian air pasang surut. Fenomena ini amat penting dalam kehidupan nelayan dan pengangkutan laut. Allah mengaturkan kejadian alam ini dengan amat indah untuk kebaikan makhluknya tetapi manusia sentiasa lupa padaNya sehingga kita lupa untuk sentiasa bersyukur.

Bercerita balik tentang kek minggu ini..hihi.. Alhamdulillah tempahan pertama untuk tahun 2012, kek cawan untuk dijadikan hantaran ditempah oleh Khadijah yang bertunang pada hari ini. Kek cawan ini ialah coklat moist dan Khadijah minta kek ini dihias dengan fondant bunga gumpaste. Cuma masalahnya ros gumpaste warna purple yang dikehendaki Khadijah bersesuaian dengan tema purple tiada stok di kedai. Jadi saya padankan warna pink dan purple, nampak ok juga... Harapnya Khadijah suka dengan rasa dan hiasannya kek cawan ini. Terima kasih akak ucapkan pada Khadijah kerana sudi menempah dengan akak. Harap-harap lagi Khadijah sudi menempah kek perkahwinan untuk majlis perkahwinannya nanti. Selamat bertunang Khadijah..


Kek span vanilla lapis freshcream nanas dan kiub nanas........


0 comments:

tentang blog

Menerima Tempahan untuk Kek Kukus Buahan-buahan

tentang saya

diet pills