Sejak akhir-akhir ini teruja nak mencuba kek yang dilapisi buah. Mungkin disebabkan terlalu kerap membuat kek coklat, jadi ingin mencari kelainan sedikit. Kali ini masih menggabungkan resipi Mat Gebu dan Kak Wan, saya membuat chiffon oren yang dilapisi fresh cream, buah pelam dan blueberry. Bimbang kek akan terlalu masam kerana pelam, jadi saya guna pelam raja yang memang sedap dan manis. Kek seperti ini memang sesuai untuk dijadikan sebagai pencuci mulut. Kek chiffon oren resipi Mat Gebu memang sedap kerana tidak menggunakan esen oren tetapi kulit limau sunkist yang diparut dan jus oren yang diperah. Mmmmm...terasa orennya itu. Jika berminat hendak mencuba resipi ini, bukalah blog Mat Gebu yang sudah saya link kan di sebelah kanan laman ini. Terima kasih Mat Gebu dan Kak Wan kerana berkongsi resipi ini dengan rakyat Malaysia.....
RESIPI KEK PAUN OREN
-
Assalammualaikum, salam sejahtera semua. Alhamdulillah, masih diberi
sedikit kerajinan untuk che mat kemas kini blog tiffinbiru ini, walaupun
ini entri p...
9 months ago
0 comments:
Post a Comment